16.06.2023 року відбулось чергове засідання студентського наукового студентського наукового товариства кафедри загальної та клінічної патофізіології ім. Д.О. Альперна, яке було присвячене підбиттю підсумків діяльності гуртка за цей навчальний рік. Активними членами гуртка було підготовлено доповіді на теми, які викликали у них найбільший інтерес протягом вивчення дисципліни. Так, студенти 2 медичного факультету 11 групи, Забровський Іван Павлович і Страховецька Марина Віталіївна підготували цікаву доповідь на тему «Хвороба Вакеза», в якій звернули увагу на історію відкриття цього захворювання, а також етіопатогенез, важливі діагностичні критерії і методи лікування таких хворих.

Хвороба Вакеза (Справжня поліцитемія).pdf

Потім, з доповіддю виступили студенти 6 і 7 медичних факультетів Мосаммат Санзана Дарін і Мосаммат Санзана Аллін, які презентували доповідь на тему «CAR T-cell therapy for cancers», протягом якої розкрили актуальність, можливості використання цього методу лікування і визначили перспективи подальших досліджень.

Санзана Алін та Дарін презентація.pdf

Не менш цікавою була наступна наукова робота, заснована на аналізі літературних джерел. Так, студентка 2 медичного факультету 15 групи, Сарапулова Сніжана Михайлівна презентувала підготовлену разом з Завиленковою Веронікою Андріївною, доповідь про особливості патогенезу та клінічні прояви I типу реакцій за Джелом і Кумбсом. Під час своєї доповіді вона підкреслила важливість розуміння патогенезу анафілактичного типу реакцій, розповіла про лабораторні критерії діагностики набряку Квінке, ангіоневротичного набряку, а також розповіла про анафілактичний шок.

ВПЛИВ_ПОЛІНОЗУ_НА_ЯКІСТЬ_ЖИТТЯ_ПАЦІЄНТІВ_2.pdf

Наприкінці засідання, студентка 1 медичного факультету 3 групи Олефіренко Анна Сергіївна, представила можливості використання платформи Vyond в навчальному процесі, показавши як креативно викладачі можуть поєднати задачі КРОК-1 і анімацію, створивши невеличкий ролик. Який також як і доповіді був вкрай позитивно сприйнятий аудиторією.

По завершенню зустрічі завідувач кафедри, проф. Мирошниченко М.С., щиро подякував всім доповідачам та їх науковим керівникам за плідну роботу протягом цього навчального року. До привітань також долучились всі співробітники кафедри, які подякували за цікаве засідання та побажали успіхів і творчої наснаги студентам-гуртківцям та виразили сподівання на подальшу плідну співпрацю.