Новий технологічний підхід у форматі інтерактивного сайту Pathology SNT для розвитку Патофізіології та науки.

21 квітня відбулося четверте засідання Наукового гуртка студентського наукового товариства кафедри загальної та клінічної патофізіології ім. Д .О. Альперна ХНМУ під назвою «День обізнаності про стрес».

Четверте засідання

На початку зустрічі виступив провідний науковий співробітник НДІ Експериментальної та клінічної медицини, Прокопюк Володимир Юрійович з доповіддю на тему «Культура клітин та експерименти на тваринах у дослідженні».

Учасники гуртка підготували насичену програму, складену не тільки із пізнавальних наукових доповідей та творчого показу вмінь й навичок, присвячених музико-терапії, а й з презентації нової розробки студентів, над якою йшла праця майже 5 місяців - інтерактивної платформи з дисциспліни Патофізіологія https://www.pathologysnt.com.

Pathology SNT - це проєкт, заснований студентським науковим товариством кафедри загальної та клінічної патофізіології ім. Д. О. Альперна ХНМУ.

Основними цілями Pathology SNT є створення і розвиток сприятливих умов для формування висококваліфікованих та конкурентоспроможних фахівців й підвищення якості підготовки та виховання майбутніх фахівців.

На засіданні 21-го квітня було детально представлено та описано можливості інтерактивної платформи.

Деякі з можливостей Pathology SNT:

Один із приводів пишатися розробленою платформою - це те, що сайт було оцінено та внесено до бази пошукових систем таким чином, що при запиті у пошуковій системі "Google" ПІБ видатного вченого, посилання на сторінку Pathology SNT з'являється першим, або другим після "Вікіпедії"!

Це показує, що на сайті розміщено не тільки багато ключових слів та релевантних словосполучень, а й доводить якість та юзабіліті наданої інформації.

- На головній сторінці знаходиться:

• "Календар засідань студентського наукового товариства кафедри загальної та клінічної патологічної фізіології ім. Д. О. Альперна", у якому будь-який користувач завжди зможе знайти та не пропустити оновлення важливих подій кафедри та анонти засідань гуртка, а також додати нагадування про подію до свого календаря Google Meet;

• Навігація та зміст за всією платформою;

• Панорамне зображення нашої Alma Mater.

- Розділ "Історія кафедри" допоможе ознайомитися здобувачам вищої освіти про шлях кафедри загальної та клінічної патофізіології ім. Д .О. Альперна ХНМУ в хронологічному порядку, а також детальну інформацію про кожного наукового діяча. Анімації фотографій вчених, що використовуються на сайти, є унікальними та не мають аналогів в просторах інтернету, бо зроблені вручну покадрово за допомогою спеціальної програми.

- Також обов'язковим для розвитку теперішнього та майбутнього є вшанування та згадка діяльності видатних вчених-лауреатів Нобелівської премії з фізіології та медицини, про яких також створено окремий розділ з детальною інформацією про діяльність і біографію кожного.

- Кожний користувач сайту зможе використати його для вивчення та ознойомлення з різними темами з патофізіології завдяки розділу "Фільмотека". До того ж, в цьому розділі представлені не тільки відео за темами, а й є можливість переглянути відеоматеріали англійською мовою за цікавлячими темами, а також вдосконалити навички володіння англійськими термінами та розуміння даної дисципліни англійською мовою.

- Доволі часто студенти замислюються, за якою літературою їм вивчати патофізіологію. Тож, спираючись на рекомендації кафедри загальної та клінічної патофізіології ім. Д. О. Альперна ХНМУ, а також Наукової Бібліотеки ХНМУ, команда Pathology SNT зібрала корисну літературу, яка стане у нагоді для вивчення даної дисципліни у розділі "Цифрова библиотека". Наприкінці цієї сторінки також можна знайти посилання на Репозиторій ХНМУ.

Учасники команди сайту мають свої міні-блоги, які можна переглянути детальніше, натиснувши на "Блог".

Патофізіологія — наука багатогранна, де немає межі досконалості, та завжди є над чим працювати.

Не дивно, що цю науку розглядають зазвичай з різних точок зору: це наука і навчальна дисципліна, яка має свою методологію, розкриває та навчає таким важливим поняттям, як медична етика та експеримент. І звісно, як будь-яка наука, патофізіологія має свою термінологію та формує правильний світогляд майбутнього Лікаря!

У подальшому планується подальший розвиток та праця над поліпшенням проєкту, додавання нової корисної інформації та повна задіяність нового проєкту в науковій діяльності кафедри та її наукового гуртка.